Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO:s anslagstavla togs bort

Annons

Året var 1993. Ljusk Sven Eriksson driver frågan om en anslagstavla på torget avsedd för gårdsråd samt pensionärs- och handikapporganisationer. Att köpa en tavla från kommunen för nästan 11 000 kronor skulle bli för dyrt. Därför beslöt man att bekosta en kopia av kommunens anslagstavla på andra sidan torget på egen hand till kostnaden 2 330 kronor.

- Anslagstavlan var alltså inte kommunens egendom. Den ägdes av oss, säger Ljusk Sven Eriksson. Hade det här hänt en privatperson hade det handlat om egenmäktigt förfarande.

I höstas beslöt kommunen att ta bort PRO/SPF tavlan från torget mellan posten och Mårtas. En besiktning visade att tavlan var rutten.

- Den var inte rutten, säger Birgit Nordlund.

Hon och Ljusk Sven Eriksson tror att tavlan togs bort av en helt annan anledning. Kanske som ett led i torgets förskönande eller kanske för att tavlan stod i vägen för torgförsäljning av olika slag?

Anslagstavlorna skulle ersättas med nya, heter det i kommunens svarsskrivelse. Samtidigt beslutade kommunen att reducera antalet anslagstavlor från tre till två. Samhällsbyggnadschefen Margareta Åslund föreslår därför att PRO/SPF i kompensation får en sida av kommunens tredelade anslagstavla vid Mårtas.

- Vi är inte nöjda med det, säger Eriksson. Vi bekostade en gång i tiden en tresidig anslagstavla. Nu får vi bara en sida. Nu har vi skrivit till kommunstyrelsen. Något att ta tag i för politikerna. Vi ska nog komma överens.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons