Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO och tsunamin

Annons

PRO är den organisation som förmodligen givit mest pengar till katastroffonden efter tsunamin. Våra föreningar har bidragit med drygt en miljon kronor.

Det kommer vi att fortsätta med. PRO kommer i höst att stödja Cancerfondens kampanj Rosa Bandet mot bröstcancer.

Däremot har jag aldrig upplevt att en avgående styrelse på fem personer efter en konflikt skänker bort 75 procent av medlemskassan utan att fråga medlemmarna. Den nya styrelsen ställdes i och med detta inför en nästan omöjlig uppgift att ordna en bra PRO-verksamhet för sina medlemmar.

Efter mycket noga övervägande och efter förslag från PRO Dalarnas revisor togs kontakt med Röda Korset som fick en redogörelse för tillvägagångssättet. De förstod vad som skett och efter cirka en vecka fick vi beskedet att pengarna betalats tillbaka till föreningen.

En sak till måste klarläggas och det är påståendena om att katastrofpengarna nu ska användas till resor och att betala hyra av fiskesjöar. Något sådant beslut har inte tagits av den nya styrelsen.

Det är klart att människor upprörs över att pengar förs tillbaka från katastroffonden, i synnerhet med den beskrivning som getts av en före detta styrelseledamot i föreningen.

Jag tror ändå att många när de får veta hur det hela ligger till förstår att den avgående styrelsens agerande inte är försvarbart.

Det handlar ju om medlemmarnas gemensamma kassa.

INGER HESTVIK ORDFÖRANDE I PRO DALARNA

Mer läsning

Annons