Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Priskrig knäckte mack i Garpenberg

Annons

Bensinmacken gick i konkurs den 23 januari. Verksamheten kunde fortsätta tre veckor till under överklagningstiden, men måndagen den 13 februari tvingades Berndt Sundquist slå igen.

- Jag hade precis rott i land med att erbjuda rabatt för Bolidenanställda och boende i Garpenberg när priskriget inne i Hedemora drog i gång, säger Berndt Sundquist.

Berndts leverantör, Preem, ville inte ge sig in i ett priskrig när konkurrenterna låg så långt från den egna bensinstationen.

-Det är helt okej med priskrig, men då ska det gälla hela landet, tycker Sundquist som menar att det är moraliskt tvivelaktigt när leverantörerna tar ut vissa orter och på så vis tvingar konkurrerande mackar i regionen i konkurs.

Berndt Sundquist planerar att köpa loss verkstadsdelen. Någon kiosk lär det inte bli i framtiden, men han tänker försöka dra i gång med diesel- och bensinpump igen. För närvarande ligger han i förhandlingar med Preem.

-Jag har blivit erbjuden att lägga ner flera gånger. Men det vill jag inte. Garpenberg är mitt hem.

Bensinmacken ligger på Bolidens mark och tillståndet går ut 2008. Det är inte troligt att tillståndet kommer att förnyas. Kommunen tittar på alternativa lokaliseringar, eventuellt mer centralt i Garpenberg om det skulle bli aktuellt med en ny bensinstation.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons