Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Priset gick till Anna

Annons

Det var en mäkta förvånad Anna som anlände till anrika Fricks konditori tillsammans med sin mor, far och sina syskon. Hon hade inte den minsta aning om vad som var i görningen. På plats fanns redan stiftelsens vd Alf Vigren och hans kollegor Börje Hagman och Anne Palm. Anna Arvids tilldelades årets stipendium ur Ragnhild & Einar Lundströms minnesfond. Det är klart att hon blev överraskad.

- Jag visste ingenting.

Minnesfonden har grundats av medel från "frimärkskungen" Einar Lundström som på den tiden höll till i nuvarande Tappers lokaler i Leksand. En fond som instiftades för tolv år sedan. Allt för att stimulera och uppmuntra unga yrkesmän/kvinnor inom hantverkssektorn.

Det var för övrigt första gången någon från Siljansområdet erhöll stipendiet. Att valet föll på bagaren och konditorn Anna Arvids var helt i sin ordning. En ung hantverkskvinna lite utöver det vanliga. En bagar- och konditorgesäll anställd hos konditori Gateau i Stockholm. SM-guldet för unga bagare var en fin fjäder i hatten, och när hon sedan följde upp med EM-guldet i Luzern var valet av stipendiat inte så svårt. Annas prestationer sätter guldglans på bagaryrket.

- Det är viktigt att sätta fokus på en person som är duktig, fastslog Alf Vigren.

Ur motiveringen till valet av Anna Arvids kan läsas att hon tack vare målmedveten satsning på ett hantverk med stora krav på kvalitet och yrkesskicklighet erhållit gesällbrev i bagar- och konditoryrket samt i mycket hård konkurrens erövrat guldmedaljer i både SM och EM. Anna Arvids är en lysande förebild för svenska ungdomar som vill satsa på en yrkeskarriär där yrkeskompetens och professionalism är kravet för framgång.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons