Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

President undkom raketattack

Annons

Afghanistans president Hamid Karzai klarade sig i dag oskadd när talibaner besköt byggnaden han befann sig i. En regeringstalesman sade att tre raketer avfyrats, men att samtliga missade.

Karzai höll tal när attacken inleddes. När åhörarna började fly manade han till lugn och slutförde sitt anförande.

En talesman för talibanerna uppgav att de hade fått nys om att Karzai skulle besöka den aktuella byggnaden sydväst om Kabul. Han sade att de skjutit tolv raketer. Karzai har överlevt två mordförsök de senaste åren.

Även andra oroligheter har blossat upp i landet i helgen. En 14 timmar lång strid krävde 30 talibaners liv när omkring 200 talibaner i går gick till attack mot officiella byggnader i provinsen Badghis i västra Afghanistan. Striden fortsatte ända till i morse, sade provinsens polischef Mohammad Ayob Niazyar till AFP.

I samma distrikt en och en halv mil från gränsen till Turkmenistan dödades omkring 150 talibaner under två dagars strider 2003.

Angreppet i går började med att talibanerna satte eld på distriktshögkvarteret och kommunala byggnader.

Västra Afghanistan har varit relativt lugnt jämfört med söder och sydost, där talibanerna är starka och strider förekommer nästan dagligen. Men angreppet har ökat i norr och väst under året. Flera förödande självmordsbombningar har genomförts och striderna har krävt många liv.

TT

Mer läsning

Annons