Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för festival

Annons

Syskonen Per, Britta, Mats, Anna och LInnea Wålstedt har olika intressen. Nu har de samlat sina specialitéer till den första DaFlo-festivalen, även kallad Bravefest. Festivalen genomförs via den ideella föreningen Vidga. Syftet är att sprida kunskap och livsglädje till först och främst barn och ungdomar, i och utanför Sverige.

Ett av festivalens mål är att samla in pengar till Vidgas projekt. Ett tidigare projekt är WhiteWater Circus project Nepal som genomfördes i november förra året.

Britta Wålstedt är den mest cirkusbitna i familjen även om yngsta systern Linnea också håller på med cirkus förutom dans, teater och forspaddling. Per är äldst och jordbrukare, mellansyskonen Mats och Anna håller på med forspaddling respektive dans.

- Tanken är lite grann att vi och de som kommer ska få prova på nya saker, berättar Britta Wålstedt. Till samtliga workshops finns det instruktörer som är proffs på respektive område. De kommer från olika delar av världen. Flera av dem har Britta kommit i kontakt med via de cirkusutbildningar hon gått i Stockholm och Köpenhamn.

Festivalen består av två delar, workshops där instruktörer undervisar i allt från freestylepaddling till breakdance och luftakrobatik. Totalt blir det nio olika workshops.

För den som inte törs prova på går det bra att titta. Britta Wålstedt räknar med maximalt 100 deltagare i de olika workshoparna.

På kvällarna blir det underhållning och uppvisningar. Höskullen görs om till pub och där kommer band som Sirqus Alfon och Balkong Orkester att underhålla. Aktiviteterna är öppna för alla men det krävs en föranmälan. Scenen är också fri för de medverkande som vill visa vad de kan och lärt sig.

Festivalen pågår under tre dagar med start på onsdag.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons