Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Bondens egen marknad

Annons

Närproducerat. Nyskördat, lokalt och inga mellanhänder. Under sju lördagar pågår Bondens egen marknad utanför Falu folkets hus. Foto: MIKAEL FORSLUND

u Nyskördat, lokalt och inga mellanhänder. Det är Bondens egen marknad. För andra året i rad arrangeras den i Falun.

Honung, lammkött, getost, blommor, bröd och nyskördade grönsaker. Under sju lördagar pågår Bondens egen marknad i Falun. I helgen var det premiär.

Konceptet innebär att lantbrukaren själv kommer till stan och säljer sina varor utan mellanhänder. Precis som systrarna Lisbeth och Agneta Frejd från Torsåker i Gästrikland.

- Det är ett bra sätt att få avsättning för sina produkter. Det är ett ypperligt tillfälle att se om det finns någon efterfrågan för produkterna, säger Agneta Frejd.

Systrarna hade laddat upp med gurka, sockerärtor, lök, vitkål, pumpa och blommor i sitt stånd. Men det är inte alla som får vara med på Bondens egen marknad - bara de som själva producerat sina produkter. Det betyder korta transportavstånd och färre förpackningar.

Varorna kommer direkt från gården till stånden. Närproducerad mat är någonting som efterfrågas av kunderna, enligt systrarna Frejd.

- Vi var här i fjol och då gick det verkligen över förväntan. Vi sålde slut på alla varor, säger Agneta Frejd.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons