Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prästens nya kläder

Annons

- Vi började planera redan för ett år sedan. Det tar tid att hitta material, presentera idéer om utförande för kyrkorådet och att väva.

- Men nu är vi framme vid målet, säger väverskorna Marianne Eriksson och Ulla Stenunger.

Mässhaken, tillverkad i tre meter ulltyg med sju inslagda kopparränder, är en vacker skapelse som blev klar redan i november.

Lika vacker är stolan, en skapelse på två och en halv meter med samma material som i mässhaken, med ett kors sytt i kopparfärg.

- Det roliga är att det finns ett litet stänk av garn i både stola och mässhake som kommer från får härifrån trakten, berättar Marianne Eriksson.

Nye prästen Tore Skyttén, som tog över prästrollen i Vika efter Gunnel Kjällermo i maj förra året är imponerad av damernas arbete.

- Det är vackert, säger Tore, Stockholmskisen som kommit till Vika för att stanna.

- Jag trivs i Vika och med församlingsborna, jag sökte tjänsten redan för något år sedan då Gunnel fick den, nu blev det min tur, det känns väldigt bra, säger Tore, som på söndag i samband med gudstjänsten visar upp kyrkans nya skapelser för församlingsborna.

Då kommer även gamla Vikaprästen Gunnel Kjällermo att avtackas.

- Gunnel får dra på sig den nya mässhaken, själv kommer jag att visa upp den vackra stola, och berätta lite om stola, som är ett grekiskt ord och betyder ok, förklarar Tore Skyttén.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons