Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prästen positiv till begravningsbyrå

Annons

Norrbärke församling har planer på att starta en begravningsbyrå i Smedjebacken. Det handlar delvis om att trygga de anställdas arbeten berättade kyrkoherde Leif Wiking i onsdagens tidning.

Om Norrbärke församling startar begravningsbyrå blir det i så fall i ett fristående bolag och den blir öppen även för den som inte är medlem i Svenska kyrkan.

I Söderbärke församling känner man till tankarna i Norrbärke församling, även om en kyrkans begravningsbyrå är ett relativt nytt begrepp i landet.

Kan församlingen tänka sig en byråverksamhet i Söderbärke?

-Vi har funderat över det men inte fattat något beslut. Vi har börjat ta reda på lite grann om vad det kan innebära. Det finns nog inte någon församling i Svenska kyrkan som inte har problem med minskade intäkter, säger Thomas Wallmark, kyrkoherde i Söderbärke församling.

-För mig personligen finns inga sakliga eller principiella motiveringar att inte starta byråverksamhet. Det är intressant med nya grepp, att titta på allt arbete runt en begravning, och jag tror det är naturligt att en byrå kan bli en del av kyrkans verksamhet.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons