Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktfull högtidsfest i kyrkan

Annons

Organisationskommitténs ordförande Ulf Hållmarker var högtidstalare och konstaterade att Vasaloppet är glädje, spänning, prestation och arbetsgemenskap. Det är även en motor som genererar pengar till svensk idrott.

Hållmarker kom in på det internationella och avknoppningarna som Vasaloppet fått i Minnesota, Japan och senast i Kina.

Av 13 Worldlopp är Vasaloppet det längsta och mest prestigefyllda och Hållmarker hyllade Vasaloppets personal som han anser är beundransvärd i sin kreativitet.

Han ville sammanfatta både personal och alla funktionärers insatser med att citera vad Mora-Nisse Karlssons konstaterande en gång: "Det är roligt att jobba med någonting som betyder så mycket för så många människor."

Före högtidstalet hade fanborgen marscherat in och kyrkoherde Gunnar Kärrbom höll hälsningsanförande. Joakim Larsson och Olof Flodin spelade fiol och Mora Musikkår leddes omväxlande av Melker Brodin och Åsa Hoffner.

Högtidsfestens två pampigaste avsnitt var Marcia Carolus Rex med orkestern och tre näverlursblåsare samt Joaquín Muñoz två solistframträdanden. Speciellt hans sång till årets kanskulla Julia Limby, som dessförinnan krönts av biträdande tävlingsledaren Lars Vilhelmsson med hjälp av fjolårets kranskulla Eva Lif.

Medverkade gjorde även Mirandakören under ledning av Linda Trapp.

Kyrkoherde Kärrbom höll även en dialog med Vasaloppets vd Mats Budh som i sommar lämnar vd-posten som han tillträdde 1992. Han kunde rörd konstatera att det varit högintressanta år som han var glad över att ha fått uppleva.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons