Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatisfifflare i skattesmäll

Annons

En norrländsk potatishandlare körde under flera år runt i hela landet och sålde potatis och bär, men deklarerade aldrig för några inkomster, skriver Ljusdalsposten.

Efter en utredning av Skatteverket i Ljusdal skönstaxeras nu familjeföretaget för intäkter på 31,5 miljoner kronor 2003-2006 och krävs på 6,1 miljoner kronor i uteblivna skatter.

Företaget har rest runt i hela landet och sålt potatis, bär och annat från lastbilsflak. Då bolaget aldrig har lämnat några skatte- eller inkomstdeklarationer, inte varit registrerat för mervärdesskatt eller som arbetsgivare, beslöt Skatteverket att göra en grundlig revision.

Någon fullständig bokföring har inte förekommit. Utifrån föreläggande till kunder har Skatteverket kunnat bedöma intäkterna från bärhanteringen. Försäljningen från lastbil har beräknats utifrån körscheman, annonser i tidningar och en kassabok som återfunnits.

En i familjen har fört kassabok över försäljningen från lastbil under de aktuella åren. Den har använts som underlag för uppskattning av intäkterna och enligt den har dagskassorna vid lastbilsresorna legat på mellan 10 000 och 20 000 kronor per dag.

Enligt de körscheman som hittats har bolaget gjort 400-600 dagsturer med lastbil årligen under perioden med en handfull olika chaufförer.

TT

Mer läsning

Annons