Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postkontoret blir Företagscenter

Annons

Gradvis har folk börjat vänja sig vid den nyordning som dragit fram genom landet vad gäller de forna postkontoren och den service som erbjuds.

Men förvirringen över vem som gör vad har trots informationskampanjer levt vidare. Att skicka iväg ett paket eller bara köpa frimärken har inte alla gånger upplevts som det allra enklaste.

Nu ska det dock bli ordning och reda. Det som betecknats som serviceställen heter hädanefter Postombud, medan Svensk Kassaservice-kontoret döps om till Företagscenter.

Detta innebär att Postombud är synonymt med privatkunder, medan Företagscenter är som namnet meddelar - till för företagen.

I Västmanland har de nya skyltarna redan hängts upp. Och nu drar "tydligheten" fram genom Dalarna också.

-Västmanland låg först och Dalarna som nummer två, säger Åke Sandberg.

- Jag är i Stockholm för tillfället, upplyser han när tidningen ringer upp, så jag har inte listorna framför mig.

-Men jag tror att skyltarna sätts upp i Ludvika i dagarna, och det är väl samma sak med Smedjebacken.

Åke Sandberg förklarar att finessen med den nya skyltningen är att de tydligt visar vad respektive Postombud erbjuder för sorts service.

-Det är särskilda symboler för brev, paket och frimärken.

Noteras kan att i Smedjebacken har skyltarna kommit upp. Vid exempelvis Ica Pilen deklareras att butiken tillhandahåller full service.

-Bakom detta finns också utvecklingen för paket. Det har skett en kraftig ökning av pakethanteringen i och med den växande postorderförsäljningen på internet.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons