Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva tongångar efter uppvaktningen

Annons

Chockbeskedet om Musikkonservatoriets minskade platser och ekonomiska ersättning gjorde att rektor Gunnar Crantz, skolans kammarmusikansvarige Per Helders, landstingsstyrelsens ordförande Alf Johansson och allmänna utskottets ordförande Inga-Britt Kronnäs-Samils, reste till Stockholm för att träffa Skolverkets generaldirektör Per Thullberg. Och det visar sig ha gett resultat, åtminstone satt i gång en process.

- De verkar ha förstått att vår utbildning har superkvalitet och var mycket pålästa om detaljer. De förklarade varför beslutet har tagits, och det förstår vi, men vår verksamhet blir förstörd och det drabbar hela kultursektorn och det förstod de, säger Per Helders, kammarmusikansvarig på skolan.

Per Thullberg hade med sig en jurist, flera chefer och handläggare som hade bättre inblick i Musikkonservatoriet än vad Faludelegationen någonsin vågade förvänta sig innan de åkte ner. Innan sommaren är slut ska ett nytt möte bokas där det ska förhandlas om Musikkonservatoriets framtid.

Per Helders är optimistisk och tror på en liten chans till en ändring i regelverket.

- Vi har ett stort nationellt stöd och det verkade som att Skolverket ville hjälpa oss med kontakten med regeringen. Vi har ingen möjlighet att dra ner på utbildningen med 35 procent. Det accepterar vi inte, säger Per Helders.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons