Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Porraffären har fått nytt offer

Annons

Efter att tidningen i veckan avslöjat att en s-politiker varnats av sin arbetsgivare och tvingats att avgå från sina fackliga uppdrag har fullt tumult utbrutit på arbetsplatsen och i facket.

På arbetsplatsen finns 35 medlemmar i facket och efter att deras tidigare företrädare avgått och misstänkliggjort en kvinna i styrelsen för att vara läckan så har konflikten skärpts.

- Vi accepterar inte angiveri på vår arbetsplats, säger en fackmedlem.

Resultatet blev att den kvinna i styrelsen som fanns på den "grabbiga" arbetsplatsen där den fackliga företrädaren skickat bilderna på jobbdatorn nu också lämnat sina uppdrag.

Tonläget är högt och fackklubben är inkopplad, men har inte kunnat gjuta olja på vågorna.

- Vi bekräftar det faktum att en av våra kvinnliga fackliga förtroendemän valt att lämna sitt förtroendeuppdrag. Klubben beklagar djupt det inträffade. Händelsen är en direkt följd av den hantering av pornografiskt material som ägt rum vid arbetsplatsen. Vi tar starkt avstånd från de krafter som tvingat fram kvinnans avgång, säger fackets ombudsman.

Händelsen innebär att facket och företaget efter semestrarna omedelbart inleder ett arbete med att försöka rätta till den psykosociala situationen på arbetsplatsen.

Därefter kommer fackförbundet att gripa in då man lokalt anser att affären nu inte längre är en "porraffär" utan utvecklats till ett ifrågasättande av de demokratiska spelregler som gäller och av jämställdhetsarbetet.

Fackavdelningen anser att det är rätt att slå larm om man använder jobbdatorn för att sprida porrbilder.

Eftersom också tidningens källor eftersöks och anklagelser haglar om läckan mellan arbetskamraterna så har affären fått en ny dramatisk vändning.

Affären var dock innan den kom i tidningen känd långt utanför s-politikerns arbetsplats, i kommunledning och inom delar av partiet.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons