Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poolvatten droppade ner i receptionen – de får solsemestern för halva priset

Det blev ingen drömresa på paret från Borlänge som tänkte koppla av på Mallorca.
Hotellet var inte färdigrenoverat när de kom dit, poolen läckte och det droppade ner vatten i receptionen.

Annons

Nu har Allmänna reklamationsnämnden, ARN, beslutat att resebolaget Apollo ska ersätta Borlängeparet – de får resan för halva priset.

Det var i fjol som de båda reste iväg till varmare breddgrader. Men hotellet levde inte upp till förväntningarna. Förutom den läckande poolen så pågick en renovering från 8 på morgonen till 22 på kvällen. Det gick inte att sitta på balkongen på grund av allt oväsen, och rummet var täckt av byggdamm när de anlände.

Borlängeborna påpekade felen vid välkomstmötet, rummet städade direkt och Apollo ersatte dem med drygt 30 procent av resans pris eftersom byggnadsarbeten pågick när de bodde på hotellet.

Störningarna har inte varit sådana att ett större prisavdrag är motiverat, ansåg resebolaget.

Men ARN tyckte annorlunda. Enligt paketreselagen har arrangören ansvar för att hotellet håller den kvalitet som avtalats, och av parternas uppgifter och inskickade filmer framgår att det pågått byggnationer intill hotellet och att störningarna varit betydande.

Eftersom boendet är en viktig del av en resa så anser ARN att resenärerna bara ska behöva betala hälften av resans pris.

Mer läsning

Annons