Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poolia avskedar alla

Annons

Kontoret i Teknikdalen är uppsagt till den sista februari. Alla 25 anställda, som har olika anställningsformer, är också uppsagda.

- Ja, alla är berörda.

Peter Hallberg tycker att det är fel att säga att Poolia helt lämnar Dalarna. Han menar att det eventuellt kan bli aktuellt med olika projekt framöver. Men något kontor kommer inte att finnas kvar.

-Vi har tidigare haft riktigt stora uppdrag på orter där vi inte har kontor. Jag ser det som att vi kraftigt drar ner på verksamheten i Dalarna.

-När jag pratat med personalen har jag sagt att de inte ska bli förvånade om det kan bli något projekt om x antal månader.

Bemanningsföretaget Poolia finns i dag på 15 orter i Sverige, och även utomlands. Man arbetar med uthyrning och rekrytering av personal inom bank och finans, ekonomi, IT, juridik, kontor, läkare, vård, med mera.

År 2000 köpte Poolia företaget Resursen i Borlänge som var fokuserat på telefoni och reception. Ett område som Poolia sedan 2001 egentligen inte arbetar med. Det är på tjänstemannasidan man fokuserar. Och den marknaden är alltså inte tillräckligt stor i Dalarna.

-Vi har många duktiga medarbetare i Borlänge i dag. Men tjästemannamarknaden är inte så stor, säger Peter Hallberg.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons