Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poolare rockar loss

Annons

Pool består av de fem medlemmarna Gustav Hellkvist, Oskar Linneus, Johan Thorssell, Daniel Korning och Robert Göransson. De kommer från Gagnef och de har alla gått på kommunens musik- och dansskola.

Bandet brukar träffas för att repa i Gustav Hellkvists sovrum på en gård i Österfors. Några av medlemmarna går på gymnasiet i Leksand, och Gustav Hellkvist har bott i Stockholm en tid. Det gör att det inte alltid har varit så lätt att hitta tider för att samlas.

- Vi brukar repa väldigt intensivt när vi ses, förklarar Gustav.

Nu under sommaren finns det dock mer tid och bandmedlemmarna har möjlighet att öva i lite mer behagligt tempo.

- Ja, nu kan vi ta det lite mera lugnt och vi hinner ta pauser. Det är ju inte så kul att spela samma låt fyra-fem gånger i följd, säger Robert Göransson.

- Dessutom blir vi bättre och bättre. Trots att vi inte hade repat på ett tag lät det bra direkt, fortsätter Gustav Hellkvist.

Pool beskriver sin musik som modern rock "nÕ roll eller som en blandning av rock och pop. Förebilder är bland andra Beatles, Oasis och Borlängebandet Mando Diao.

- Mando Diao har vi kollat mycket på. Det ger också extra inspiration med ett band som är härifrån och som visar att det går att lyckas.

De flesta av bandets låtar har skrivits av Gustav, men också Robert och Oskar har bidragit med material.

- På senare tid har vi börjat skriva mer och mer tillsammans och det är fler av medlemmarna som kommer med åsikter nu, säger Gustav Hellkvist.

Pool ser mycket fram emot spelningen i Borlänge på lördag. Då får de möjlighet att spela i ett större sammanhang och i Borlänge finns det dessutom en utbredd musikkultur, förklarar bandmedlemmarna.

- Det ska bli grymt kul. Vår förra spelning i Borlänge var den bästa vi haft hittills.

Att bandet gått till final i BT:s talangtävling verkar inte göra medlemmarna särskilt stressade.

- Vi är ju redan i final, så den här gången spelar vi inte i första hand för att vinna, säger Gustav Hellkvist. Men drömmen om det stora genombrottet finns naturligtvis där.

- Inställningen är hela tiden att vi ska bli bäst i världen, säger Gustav Hellkvist och skrattar.

JOHANNES TÅNGEBERG

Mer läsning

Annons