Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker utser vinnare i marknadsbråket

Annons

Striden skärps mellan de forna marknadskompisarna. Sonja Ek och sambon Yngve Jonsson har inga tankar på att i framtiden arrangera marknader tillsammans med föreningarna i marknadsalliansen.

Marknaden arrangerades i år tillsammans med innebandyklubben i Ludvika och föreningen Dans & Ton.

-Utan att nämna några siffror så tror jag att föreningarna är nöjda med nettot från marknaden, säger Sonja Ek.

Ludvika Hockey, Ludvika Handbollsförening, IFK Ludvika och Ludvika Simsällskap i marknadsalliansen fick stå vid sidan om och titta på. Detta efter att parterna efter fjolårets marknad kom på kant med varandra.

Alliansen hade planerat att från i år driva vårmarknaden i egen regi. Men det sprack när det kom fram att Sonja Ek sökt och beviljats tillstånd av polisen efter tillstyrkan från kommunen.

Marknadsalliansens svar blev att i maj lämna in ansökan om att få arrangera vårmarknaden sista helgen i maj åren 2006-2010.

Sonja Ek har ännu inte lämnat in någon ansökan men avser att göra det. Hon "hoppas verkligen" att ansökan beviljas med tanke på att det under alla år sedan starten 1976 inte kommit några allvarligare klagomål mot hur hon och Yngve Jonsson skött marknaden.

Den tjänsteman vid kommunen som i flera år haft uppgiften att bedöma ansökningarna är projekteringschefen Christer Lindberg. Med tanke på den känsliga situationen med två tänkbara marknadsarrangörer från nästa år, tänker Lindberg vidarebefordra ärendet till högre nivå.

-Det får bli politikernas sak att väga ansökningarna mot varandra och ta ställning till vem som är bäst lämpad, säger han.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons