Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker till skarp attack

Annons

- Det här är rena storhetsvansinnet. Jag kommer att göra allt för att stoppa förslaget som jag anser inte hör hemma i en kommun som Malung, säger Ola Olin.

Olin uppmanar samverkanalliansen som nu styr kommunen att de drar till-baka förslaget. Han menar att det här förekommer i större städer och landsting men hör absolut inte hemma i en liten kommun som Malung.

Enligt förslaget ska båda blocken få en politisk sekreterare på deltid. Enligt förslaget skulle kostnaden till en sån här resurs vara 174000 kronor för varje sekreterare.

- Vi från vänstern kommer aldrig att medverka till något sådant och vi står frågande hur man någonsin kunnat framföra ett sådant här förslag. Vi tolkar det här som antingen ett uttryck för en släng av storhetsvansinne eller ett sätt på skattebetalarnas bekostnad försöka hålla ihop viljor i de fem partierna, säger Ola Olin mycket kritiskt.

Olin som nu kräver att man ska dra tillbaka förslaget menar att man tidigare lyckats samarbeta över parti-gränserna i kommunen utan någon speciell anställd "politruk".

- Visa därför att ni åtminstone klarar av att samarbeta inom den borgerliga alliansen utan någon kommunalt anställd politisk sekreterare, säger Olin.

Vänsterledaren Ola Olin har skickat sina synpunkter till samverkanalliansens ledare Tom Martinson och uppmanat honom att de ska dra tillbaka förslaget. Och han fortsätter.

- Jag har drivit frågan om att minska antalet ledamöter från fem till tre i kommun-styrelsens arbetsutskott. Tanken har aldrig funnits att det i stället skulle inrättas kommunalt anställda, icke folkvalda politruker, utan politiskt ansvar. Från min sida var tanken att förbättta demokratin och stärka kommunstyrelsens ställning, säger Ola Olin.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons