Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker blundar

Annons

Svar till signaturen CK:

Jag brukar inte svara på anonyma insändare men CK är kritisk på ett relativt välbalanserat sätt.

Naturligtvis bidrar många invandrare till samhällsutvecklingen, men totalt sett ger den felaktiga invandrarpolitiken ett gigantiskt minus i statskassan på 150 - 300 miljarder per år.

Jag kan inte blunda för denna gigantiska kostnad men tyvärr gör våra politiker det. Det är oerhört mycket pengar som kunde användas till att exempelvis värdesäkra pensionerna.

Våra valda politiker är skyldiga att i första hand tillgodose de egna medborgarna med den välfärd de via världens högsta skatter har betalat för.

Inget land har tagit emot mera flyktingar i förhållande till folkmängden än Sverige. Tjugo procent av Sveriges befolkning har invandrarbakgrund. I Finland är motsvarande siffra två procent.

Det som är tragiskt för invandrarna är att den första myndighet som de kommer i kontakt med är socialkontoret, när det i stället borde var arbetsförmedlingen. Flera hundra tusen invandrare fastnar därför i en bidragskarusell som aldrig tar slut.

Att en kraftig minskning av invandringen är nödvändig blir uppenbart för alla som vill sätta sig in i det i många fall skrämmande siffermaterial som finns.

KJELL G FORSLUND

Mer läsning

Annons