Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisiärt lugn festival i Hultsfred

Annons

Den lugnaste festivalen sedan starten för 22 år sedan. Det är polisens betyg på årets Hultsfredsfestival.

Men trots polisens betyg hade man att göra. Bland annat inträffade två våldtäkter.

Sent på lördagskvällen våldtogs en kvinnlig festivalfunktionär. Hon kände sig förföljd av en man inne på festivalområdet. Det slutade med att han drog in henne bakom ett försäljningsstånd och förgrep sig på henne. Läkarundersökningen visar att det handlar om fullbordad våldtäkt.

Den andra våldtäkten inträffade redan i torsdags kväll. En gärningsman greps och anhölls men släpptes av åklagaren sedan både gärningsman och offer hörts.

Total anmäldes 243 brott under festivalen. 48 personer greps för brott varav 10 anhölls. Av dem sitter två kvar misstänkta för bedrägerier. De handlar om två män som köpt festivalbiljetter med hjälp av stulna kontokort och sedan sålt biljetterna vidare.

En brand som polisen rubricerade som mordbrand skedde i ett tält. En annan brand rubricerades som allmänfarlig vårdslöshet.

En av de viktigaste orsakerna till att festivalen blev såpass lugn är det lägre besöksantalet. De senaste åren har runt 30|000 människor sökt sig till Hultsfredsfestivalen. I år stannade antalet vid drygt 23|000.

Sven-Erik Karlsson berättar att drygt 60 polismän deltagit i kommenderingen till Hultsfred. Dessutom fanns det omkring 75 ordningsvakter.

TT

Mer läsning

Annons