Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisfamilj hemlös efter våldsam villabrand

Annons

Utanför villan befann sig då den chockade familjen, två vuxna och deras två barn. De hann rädda livhanken och klarade sig utan allvarligare fysiska skador. Enligt uppgifter ådrog de sig en del besvär av brandröken och fördes till sjukhuset.

Men kvar i villan blev alla deras tillhörigheter.

- Det gick inte att rädda någonting. Vi fick lov att inrikta oss på att begränsa branden och rädda garaget och familjens bilar, säger Tommy Norgren.

Enligt uppgifter från polisen hördes en explosion i samband med att branden bröt ut. Troligen kom ljudet från källarvåningen.

Polisens förundersökning inleddes under gårdagen. I första hand handlade det om en teknisk undersökning i syfte att klarlägga brandorsaken. Med förundersökningen bifogades även inledningsvis misstanken om mordbrand.

En aspekt i sammanhanget är att båda föräldrarna är poliser. Kvinnan tjänstgör vid Ludvikapolisen, mannen vid länets narkotikarotel.

I ett pressmeddelande tidigare under onsdagen deklarerade dock kommissarie Bo Persson, att det inte fanns någon känd hotbild mot någon av dem.

Vare sig de förhör som hölls under onsdagen och de iakttagelser som teknikerna kunde göra har hittills bekräftat brottsmisstanken.

Rökgaserna i källarplanet och risken för ras i resterna av byggnaden medförde att den tekniska undersökningen fortsätter under torsdagen.

Bo Persson tillägger att brottsmisstanken hör till det normala förfarandet, och har ingen koppling till parets yrke som polis.

- Vi följer samma rutiner, oavsett yrke och börjar som att det finns ett brott.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons