Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliserna inte nöjda

Annons

Svarsfrekvensen bland poliser och civilanställda har varit relativt hög i Dalarna. Sammanlagt 75 procent av medarbetarna har svarat på frågorna som bland annat gäller arbetskrav, chefer, fysisk arbetsmiljö, information, möjlighet att påverka, stöd och förtroende.

Det var tre procent fler än de som svarade i Västmanland. Men de 72 procenten anställda där trivs så bra på jobbet att resultatet blev att polismyndigheten i Västmanland är bäst i Sverige när det gäller jobbet och myndighetens organisation.

Det är första gången som de polisanställda fått svara på en riksomfattande enkät där syftet är att få reda hur medarbetarna upplever sin arbetssituation.

- Här i Dalarna blev resultatet att personalen har lågt förtroende för polisledningen. Bland det lägsta i Sverige. Det visade sig att 38 procent har förtroende för ledningen i länet, medan snittet i hela Sverige blev 45 procent, säger Nils-Erik Edlund, polisfackets ordförande i Dalarna.

- Det här är allvarliga siffror som polismyndigheten i Dalarna måste göra något åt.

Ulrica Granberg har snart arbetat 15 år som polis. Nu arbetar hon vid polisens ungdomsgrupp i Borlänge

- Jag har svarat på enkäten. Tycker att det är svårt att påverka underifrån och att det är svårare för kvinnliga poliser i Dalarna att nå fram med sina synpunkter.

Hon hävdar att kvinnliga poliser tänker på annat sätt än sina manliga kollegor.

- Vi har diskuterat det här. Och visst är det lite tufft. Det är väl så på arbetsplatser inom stat och kommun, säger Ulrica.

Tidningen försökte i går nå polisledningen för en kommentar.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons