Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser sköt ihjäl 92-åring i USA

Annons

Två poliser har erkänt att de skjutit ihjäl en 92-årig kvinna i hennes hem i Atlanta och placerat narkotika där för att dölja brottet.

Poliserna medgav att de förfalskat ett beslut om husrannsakan för att ta sig in i Kathryn Johnstones hem. Utan att identifiera sig hävdade de att det fanns narkotika i hennes hus, uppgav justitiedepartementet i ett pressmeddelande.

Det var 1 november 2006 som de två poliserna tillsammans med ytterligare fyra polismän gjorde husrannsakan utan att presentera sig. Kvinnan som var ensam hemma avfyrade då sin revolver utan att träffa någon av poliserna.

Poliserna besvarade elden, kvinnan träffades av fem eller sex skott och avled.

Därefter placerade poliserna marijuana i hennes hus för att rättfärdiga att de brutit sig in, enligt justitiedepartementet.

Polismännen har bland annat erkänt dråp och överträdelse av polisreglementet samt att de kränkt kvinnan medborgerliga rättigheter. De riskerar upp till tio års fängelse i så kallad "plea bargain" - de i USA så vanliga uppgörelserna med åklagaren, som innebär att man erkänner skuld och därmed kan få lägre straff.

TT

Mer läsning

Annons