Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser i kyrkan bäddar för succé

Annons

Det är inte alltid det bjuds på så medryckande toner vid gudstjänsterna som fallet var i den välfyllda Siknäs kyrka på söndagen där prästen Daniel Wallroth alltså hade ypperlig draghjälp. Polisen inte bara tar, den drar också och vid kyrkkaffet i Siknäs bygdegård fortsatte taktstampet och det blev till och med allsång i de mest riviga låtarna.

Det är tjugosjunde året Dalapolisens spelmän är inne på som musikalisk konstellation och Margareta Jansson, Hugo Berg och Uno Söderlund är en trio som varit med sedan starten. Bland publiken satt Britt-Marie Kax-Östensson, en gång kamrer hos Mora-polisen, som var med och drog igång detta musikaliska och rättsskipande gäng.

Leif Sandqvist, närpolischefen i Älvdalen, var nu Mora-polisens bidrag till orkestern som även mönstrade förre kyrkoherden i Venjan, Eric Glänneruds son Lars-Erik.

Dalapolisen mönstrade full uppsättning i Siknäs, 13 medlemmar, och bland dem fanns åtminstone sex ännu aktiva eller pensionerade poliser, samt en åklagare och en anställd i polisens kommunikationscentral i Falun. Där fanns även en försäljare i vitvaror. Hade han sålt svart hade han inte platsat.

Kluriga skivtitlar har dalapoliserna alltid haft och nu har gänget gett ut den nionde skivan i ordningen - "Musik och sång utan batong" heter den utgåvan.

Det här med att medverka vid kyrkor har det blivit mer och mer av, berättade de tongivande poliserna som annars håller sin medverkan i bingolotto som en av höjdpunkterna under senare år.

Bingo blev det även för alla som besökte gudtjänsten i Siknäs kyrka på söndagen.

Det såg polisen till.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons