Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser beskjutna efter värderån

Annons

Poliser besköts i dag i Solna dit två misstänkta hade tagit sig efter att ha rånat en värdetransport i Roslags Näsby, uppger Stockholmspolisens presstalesman Tove Hägg för TT. Varken polis eller väktare skadades i samband med värderånet eller den efterföljande skottlossningen.

Rånet utfördes av en gärningsman mot en väktare som var på väg till sin transport. En annan misstänkt väntade i en bil. Ett vittne såg de misstänkta rånarna byta till en annan bil i Roslags Näsby. De begav sig sedan till Solna där de blev upphunna av polis.

Polisbilen besköts i samband med att den körde upp bakom rånarnas andra flyktbil, en grön Passat, på Sjövägen i Solna. Hur många skott som avlossades är inte känt.

Flyktbilen dumpades sedan vid Östervägen i Solna där polisen nu satt ut avspärrningar.

Förundersökning är inledd om grovt rån, enligt Stockholmspolisens presstalesman Ann-Charlotte Wejnäs. De båda flyktbilarna är beslagtagna och förhör pågår med vittnen både i Täby och Solna.

Larmet om värderånet kom in till polisen 12:23. En ensam väktare rånades på sin värdeväska på väg till eller från en Konsumbutik på Kanalvägen i Täby av en ensam pistolbeväpnad rånare enligt Stockholmspolisens presstalesmän. Den andre misstänkte väntade i en bil, som dumpades och byttes mot den gröna Passaten.

TT

Mer läsning

Annons