Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser beskjutna efter värderån

Annons

Poliser besköts i dag i Solna dit två misstänkta hade tagit sig efter att ha rånat en värdetransport i Roslags Näsby, uppger Stockholmspolisens presstalesman Tove Hägg för TT. Varken polis eller väktare skadades i samband med värderånet eller den efterföljande skottlossningen.

Rånet utfördes av en gärningsman mot en väktare som var på väg till sin transport. En annan misstänkt väntade i en bil. Ett vittne såg de misstänkta rånarna byta till en annan bil i Roslags Näsby. De begav sig sedan till Solna där de blev upphunna av polis.

Polisbilen besköts i samband med att den körde upp bakom rånarnas andra flyktbil, en grön Passat, på Sjövägen i Solna. Hur många skott som avlossades är inte känt.

Flyktbilen dumpades sedan vid Östervägen i Solna där polisen nu satt ut avspärrningar.

Förundersökning är inledd om grovt rån, enligt Stockholmspolisens presstalesman Ann-Charlotte Wejnäs. De båda flyktbilarna är beslagtagna och förhör pågår med vittnen både i Täby och Solna.

Larmet om värderånet kom in till polisen 12:23. En ensam väktare rånades på sin värdeväska på väg till eller från en Konsumbutik på Kanalvägen i Täby av en ensam pistolbeväpnad rånare enligt Stockholmspolisens presstalesmän. Den andre misstänkte väntade i en bil, som dumpades och byttes mot den gröna Passaten.

Polisen har samlats vid ett hus på Östervägen nära Råsundastadion och verkar, enligt TT:s reporter på plats, förbereda en insats mot huset. Polisen vidgar också sina avspärrningar samtidigt som fler polispatruller ansluter. Flera av dem är specialutrustade med bland annat automatvapen.

Ingen har dock bekräftat att rånarna skulle befinna sig i huset.

Skotten som avlossades på Råstavägen tidigare under jakten tog i en grindstolpe och på fasaden på en av villorna i området.

Värdetransporten hörde till värdetransportören Loomis, som är ett dotterföretag till Securitas. Den kvinnliga väktare som rånades sitter just nu i polisförhör.

Han berättar att väktaren tvingades lämna ifrån sig två värdeväskor till rånaren.

TT

Mer läsning

Annons