Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Polisens arbete har skapat lugn i kommunen"

Annons

Från den 1 januari i år fram till idag har det anmälts 92 brott i Orsa. Samma period i fjol anmäldes 115 brott. Det är uteslutande tillgreppsbrott som anmäls men också åtta fall av misshandel och lika många narkotikabrott. Narkotikabrotten är också de enda som ökat i jämförelse med samma period förra året då det var hälften så många, fyra stycken.

- Problemet med narkotikan finns hela tiden men vi har bra grepp om det och vet vilka som håller på dagligen, det är ju vårat arbete att ta reda på det, säger Hans Nylund, utredningschef vid polisen i Mora.

Att den totala brottssiffran gått ner i Orsa tror Hans Nylund beror på många faktorer, bland annat att polisen haft framgång med att få kriminella lagförda.

-Det här visar också att vi inte lämnat Orsa i sticket när polisstationen lades ner, säger Hans Nylund.

Kommunstyrelsen hade till sitt sammanträde under måndagseftermiddagen bjudit in Närpolischef Jan-Erik Skarp och Göran Lovén, planeringsansvarig vid Morapolisen, för att få en inblick i hur kriminaliteten ser ut i Orsa. Detta med anledning av att Kommunstyrelsen upplever att kommuninvånarna känner sig otrygga.

- Det är intressant att människor känner oro och sig allt otryggare samtidigt som polisen informerar om att brottsligheten går ner, säger kommunalrådet Ann Beskow.

SOFIA WESTMAN

Mer läsning

Annons