Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen stoppar dansen

Annons

- Ingen kommentar innan jag fått ta del av polisens beslut, säger Timmi Li som sökt tillstånden.

Polismyndigheten motiverar beslutet som gäller Silver Dollar med det ställningstagande som miljö- och hälsoskyddsnämnden gjort. Nämnden fann vid sin prövning att restaurangens ventilation var bristfällig redan 1998 och skulle ha återbesiktigas och varit åtgärdad senast ett år senare. Så har inte skett.

Trädgårdens dansstopp motiveras med miljö- och hälsoskyddsnämndens ifrågasättande av ventilationen som inte besiktigats sedan 1999 och räddningsnämndens synpunkter kring problemen med antalet besökare, maximalt 120 på varje våningsplan och utrymningsvägarna.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör Charlotte Ohlsson säger att om restaurangerna kan visa upp ett godkänt besiktningsintyg så kommer nämnden att ompröva beslutet.

- Silver Dollar hyr hos Ludvikahem och de har visat upp giltigt besiktningsintyg för en del av serverings lokalen. Däremot så har inget intyg inkommit på den ventilationsanläggning som restaurangen själva äger. Timmi Li måste utföra en besiktning och de brister som fanns 1998 måste vara borta, innan vi går med på ett godkännande, säger Carlotte Ohlsson

-När det gäller Trädgården cirkulerar nu rykten om att det utförts en besiktning, men vi har inget protokoll. Om det är praktiska problem eller om ventilationen inte är godkänd vet vi inget om ännu, säger Olsson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons