Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen sköt mot kapad bil på E|4

Annons

En polis avlossade på lördagskvällen ett skott mot en stulen bil vid en polisspärr på E|4 vid Upplands Väsby norr om Stockholm. Två gärningsmän i 20-årsåldern hade tidigare kapat bilen i Uppsala. Båda männen greps.

Bilen, en stadsjeep av modell Toyota Land Cruiser, stals vid 18-tiden av de två gärningsmännen. De avtvingade en kvinna bilen på en parkeringsplats i centrala Uppsala genom att dra ut henne och bita henne i ena armen. De två männen körde sedan E|4 söderut mot Stockholm i vansinnesfart.

Bilen svängde av vid en mack vid Stora Väsby där en av männen kunde gripas av civil polis som förföljt bilen. När föraren upptäckte detta gjorde han en rivstart och körde vidare.

Längre söderut sattes en polisspärr upp av Stockholmspolisen. Det var när Toyotan forcerade den och körde mot poliserna som skottet avlossades. Det träffade ett av däcken som punkterades.

Föraren fortsatte dock och körde in mot Upplands Väsby samhälle. I närheten av pendeltågsstationen stannade han bilen och försökte fly till fots. Han greps inne på en gård klockan 18.57.

Båda gärningsmännen fördes till Uppsala för förhör.

Kvinnan chockades av händelsen.

TT

Mer läsning

Annons