Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen grep 19-åring

Annons

Sedan en månad tillbaka har flera personer boende i Hagalund uppgett att de blivit utsatta för inbrott. Några av dess har upptäckt att en person har befunnit sig i lägenheten.

- Brotten har ägt rum mellan den 22 maj och 22 juni. Några av de utsatta har anmält brott, men vi tror att den misstänkte varit inne i fler bostäder och vi vill att berörda bostadsinnehavare hör av sig till oss, säger Bo Persson, kommissarie vid polisen i Dalarna.

- Mannen har gått in där dörrarna stått öppna.

Gärninsgmannen har uppgivit att han letar efter något eller ska kontrollera något.

Den nu häktade mannen är misstänkt för att ha gått in i en lägenhet där ytterdörren var olåst. Kvinnan som bor i lägen- heten var hemma vid tillfället och för henne förklarade mannen att han skulle undersöka elementen. När han lämnat lägenheten saknde kvinnan smycken.

Bo Persson säger att det finns skäl att anta att den häktade 19-åringen ligger bakom dessa händelser. Dessutom är han misstänkt för stöld på en skola och för att ha genomfört bedrägerier med ett betalkort som tillhör skolan i fråga.

Därtill är han misstänkt för att ha hotat och misshandlat person-al i en butik på Hagavägen.

Mannen är också misstänkt för att ha stulit en plånbok ur en byggbod. I plånboken tog mannen ett betalkort med vilket han försökte betala med.

Hos mannen, som är känd sedan tidigare av polisen, har stöldgods påträffats.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons