Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen berättar mer om befarat mord

Annons

Skånepolisen lämnar nu fler uppgifter om det försvunna par som befaras ha mördats. I eftermiddag hålls häktningsförhandling mot den 21-årige man som misstänks för dådet.

Det försvunna paret är en 64-årig man, skriven i Båstads kommun och en 58-årig kvinna, skriven i Helsingborg. Enligt polisen har kvinnan mestadels bott hos mannen i Båstad.

Den misstänkte 21-åringen är skriven i Landskrona och har en relation till det försvunna paret. Men de är inte släkt.

Varken 21-åringen eller de försvunna är kända av polisen i några brottsliga sammanhang.

Polisens spaningsledare, Tommy Lindén, säger till TT att flera omständigheter tyder på att paret inte försvann frivilligt i januari. Han befarar att mannen och kvinnan är mördade.

Polisen vill få in fler uppgifter och iakttagelser med anknytning till försvinnandet och kommer därför under onsdagen att lätta lite på sekretessen i fallet och berätta mer om vad man vet.

Trots osäkerheten kring om det verkligen handlar om ett mord har vice chefsåklagare Göran Olsson begärt den anhållne 21-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är den högre graden av misstanke. Mannen nekar till brott, men enligt polisen finns det omständigheter som talar mot honom. Han greps i lördags som misstänkt för bedrägeri och delgavs misstanke om mord i måndags.

Om ett mord är begånget tror Tommy Lindén att fler personer kan vara inblandade.

TT

Mer läsning

Annons