Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen behöver förstärkning!

Annons

Polisstyrelsens ordförande i Dalarna Inga-Britt Kronnäs-Samils skriver på debattsidan den 22 juni att antalet poliser i Dalarna har ökat de senaste åren. Det är sant att det skett en viss ökning, men det är också sant att:

Antalet civilanställda de senaste åren minskat mer än vad antalet poliser ökat.

Medelåldern i poliskåren har ökat, vilket resulterat i att högre andel poliser som inte är i yttre tjänst under kvällar och helger.

Polisens arbete med att kartlägga brottsligheten har betonats så mycket att tiden för att vistats på gator och torg minskat.

Det finns hos allmänheten en allmän bild att polisen blivit mindre synlig än tidigare och inte finns tillgänglig.

Särskilt stor förefaller misstron vara mot polisens förmåga i de mer glesbefolkade delarna av länet.

En nödvändig åtgärd är att öka antalet poliser från 17000 till 20000 vilket skulle innebära 80 fler poliser till Dalarna.

Minst lika viktigt är dock det förebyggande arbetet:

Polisen måste bli mer synlig.

Kriminalvården måste få ett vårdinnehåll så att återfallsförbrytarna blir färre. Vi vill se trestegsanstalter med motivationsanstalter och kvalificerade påverkansprogram.

Rehabiliteringsarbetet ska börja på anstalt och fortsätta i frivård och på hemmaplan i samarbete med socialtjänsten och frivilligorganisationer

Det alkohol- och drogförebyggande arbetet måste effektiviseras genom en smart, effektiv social meny i varje kommun.

ULRIK LINDGREN (KD), RIKSDAGSMAN, MARINA NEDZEWICZ-ANDER (KD), LEDAMOT I POLISSTYRELSEN, TORSTEN LARSSON (KD), ERSÄTTARE I POLISSTYRELSEN

Mer läsning

Annons