Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen anmäler falskt vittne

Annons

En 24-årig kvinna som vittnade i en mordrättegång och sedan uppgett att hon blivit misshandlad är på sannolika skäl misstänkt för falskt larm, enligt Stockholmspolisen. Kvinnan har vid två tillfällen anmält att hon blivit överfallen. Hon ska också ha fått lappar med hot.

Kriminaltekniska undersökningar och rättsmedicinska undersökningar talar emot de uppgifter hon lämnat, skriver polisen i ett pressmeddelande.

"Det finns tekniska och rättsmedicinska iakttagelser som tydligt talar emot att det gått till som kvinnan berättat. Det finns inga objektiva fynd som bekräftar hennes uppgifter. Det finns berättelser av andra personer som delvis stöder det hon säger, men de uppgifterna skulle också kunna förklaras på andra sätt", säger förundersökningsledaren chefsåklagare Agneta Isborn Lind.

24-åringens mamma informerades om polisens misstankar vid 13-tiden på tisdagen.

Hon har ännu inte fått träffa sin dotter och vet inte var hon är.

Chefsåklagare Agneta Isborn Lind vill inte kommentera misstankarna mot 24-åringen.

Den 24-åriga kvinnan har vittnat i rättegången om mordet på en man i Mälarhöjden på nyårsafton.

Mordrättegången fick stor uppmärksamhet och i maj dömdes en 24-årig man till tolv års fängelse för mordet.

Redan den 19 april ska den 24-åriga kvinnan ha blivit attackerad av en man. Polisen tog händelsen på stort allvar och gav kvinnan skydd.

Den 29 juni sade sig den 24-åriga kvinnan ha blivit misshandlad igen, denna gång i en park i Hägersten mitt på dagen. Själv uppgav hon för polisen att hon blivit nersparkad av två män. Polisen uppgav att man misstänkte att de försökt strypa kvinnan eftersom hon haft en halsduk kring halsen.

Kvinnan ingick i polisens vittnesskyddsprogram och en debatt utbröt om polisens ansvar och hur vittnen ska skyddas. Många som skyddas av polisen blev oroliga efter händelsen.

Nu försvarar hon vittnesskyddsprogrammet och säger att alla detaljer inte framkommit i ärendet om den 24-åriga kvinnan.

TT:Hur ser du på debatten om vittnesskyddsprogrammet?

TT

Mer läsning

Annons