Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisanmäld för häststöld

Annons

En kvinna från södra Dalarna anmäldes i fredags kväll för olaga intrång och egenmäktigt förfarande sedan hon hämtat en häst från ridhuset i Mora, utan häst-ägarens godkännande.

Den 6 december köpte en kvinna i Mora den aktuella hästen, ett arabsto. I kontraktet ingick en prövotid på en månad, om hästen missköttes skulle säljaren ha rätt att häva köpet.

Kvinnan som sålde hästen ringde i förra veckan och sa att hon skulle ta tillbaks hästen, då hon hört att den inte sköttes som den skulle.

Morakvinnan som köpt hästen förklarade att hon inte skulle låta köpet gå tillbaks med mindre än att en veterinär förklarade att hästen var misskött.

I fredags kväll kom kvinnan som sålt hästen till Mora och då kallades en distriktsveterinär ut för att titta på hästen. Enligt Morakvinnan förklarade veterinären att det inte fanns någonting att anmärka på. De båda parterna kom ändå överens om att en ny kontroll av hästen skulle göras på ATG-kliniken i Borlänge, där hästen besiktats i samband med köpet.

Då Morakvinnan åkt till sitt arbete, tog den andra kvinnan med sig hästen från ridhuset, något som hon enligt Morakvinnan inte hade rätt att göra. Därför gjordes en polisanmälan.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons