Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis utreds efter dödsmisshandel

Annons

Polisens agerande i samband med att en svensk 24-åring dödades vid ett nattklubbsbråk i Nessebar i Bulgarien i måndags ska granskas.

Det sker sedan det framkommit uppgifter om att polismännen som kommit till platsen låtit bli att ingripa i bråket, rapporterar den bulgariska nyhetssajten Dariknews.bg.

Det är polismästaren i Burgas, Pavlin Dimitrov, som beordrat en utredning sedan det i ett nyhetsinslag i bulgarisk tv framkommit att poliserna som anlänt till nattklubben Help hållit sig passiva.

Bildmaterialet som visades i inslaget kommer från ett ögonvittne till bråket i vilket en 24-årig svensk skadades så allvarligt att han tolv timmar senare avled på sjukhus. I slagsmålet skadades även en 26-årig kamrat till mannen.

Tre vakter är sedan i måndags frihetsberövade misstänkta för inblandning i dödsmisshandeln. De bulgariska myndigheterna har inte uppgett någon brottsrubricering.

Den åklagare som först fått målet på sitt bord har avsagt sig det med hänvisning till att en av de misstänka är före detta polis. Någon närmare förklaring lämnades inte.

Till charterorterna längs Svarta havskusten lockas främst ungdomar. Men det är inte bara solen och sandstränderna som drar. Här ligger pubarna och diskoteken tätt. En öl kostar bara några kronor.

Men enligt Sandén är det inte farligare att åka till charterorterna i Bulgarien än Visby på Gotland.

24-åringen och hans resesällskap reste till Bulgarien med Ving.

Bolaget har än så länge inte fått några signaler om oro bland andra kunder på resmålet, och resorna till semesterorten fortsätter.

Joakim Eriksson är informationschef på Ving:

TT

Mer läsning

Annons