Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke svårt misshandlad på skolgården

Annons

En 15-årig elev vid Kyrkskolans högstadium i Ludvika fick på torsdagen föras till Ludvika lasarett för vård sedan han blivit misshandlad på skolgården. Bland annat attackerades han med sparkar mot huvudet. Det hela utspelade sig i samband med lunchrasten och händelsen är anmäld till polisen.

-Det har varit ett bråk på skolan och en kille har åkt till lasarettet för omhändertagande, berättar Maria Berg, en av tre arbetslagsledare på Kyrkskolan som besvarar frågor när rektor Marie-Helene Abrahamsson är på semester.

När polisen larmades var den misshandlade eleven redan förd till lasarettet. Det var ännu på torsdagskvällen oklart i vilket tillstånd han befinner sig.

Enligt polisen angreps pojken av ett gäng ungdomar som dök upp vid skolan och gav sig på honom. Uppgifter till tidningen vill i sammanhanget göra gällande att ingen av antagonisterna var elev på skolan. Efter händelsen försvann de misstänkta ungdomarna från platsen.

- Målsägaren uppskattar att de var sex till åtta personer och de är för honom helt obekanta och vi vet heller inte vilka de är, säger assistent Lenny Ericsson vid Ludvikapolisen.

Han bedömer den aktuella misshandeln som synnerligen rå. 15-åringen fälldes och liggande på skolgården utsattes han för sparkar mot huvudet. Han uppges även ha blivit slagen i ansiktet.

-När man sparkar på någon som ligger ner tycker jag definitivt att det handlar om en rå misshandel, fortsätter polisassistenten som förutsätter att det måste finnas flera vittnen till händelsen.

Detta med hänvisning till att såväl andra elever, som lärare, uppges ha varit ute på skolgården vid tillfället.

Ärendet har lämnats vidare till kriminalen för fortsatt utredning.

SARAH HJÄLM / FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons