Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plusjobben blir kvar

Annons

Plusjobbarna kan andas ut. De flesta får behålla sina jobb, åtminstone året ut. Detta trots att regeringen dragit in pengar från kommunerna.

Enligt en enkät till landets kommuner, som SKTF-tidningen sammanställt, kommer endast 14 av de 242 kommuner som svarat att säga upp plusjobbarna. 182 av kommunerna anger att de anställda plusjobbarna åtminstone kommer att få vara kvar året ut. 46 kommuner har fortfarande inte tagit ställning. Hur det blir 2008 har många kommuner ännu inte tagit ställning till.

Enligt det avtal som skrevs med arbetsgivarna när den förra regeringen lanserade Ams-åtgärden plusjobb skulle den som anställde en plusjobbare få som mest 250 kronor per dag från staten. Men när den nya regeringen drog in dessa pengar aviserade många kommuner att de då skulle tvingas säga upp plusjobbarna.

Totalt blev kommunerna, där 90 procent av de 18|000 plusjobbarna finns anställda, av med en finansiering på 600 miljoner kronor.

Av svaren framgår att minst 141 plusjobbare kommer att sägas upp. Tre av de 14 kommunerna som avslutar sitt engagemang för plusjobben är socialdemokratiskt styrda.

TT

Mer läsning

Annons