Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plus och minus för Beronius

Annons

- Han vet om att han har förankring hos verksamhetscheferna. Jag har en enig ledningsgrupp bakom mig. Jens Beronius är ett bra namn, säger Claes-Göran Björck.

Han kommer att kalla facken till förhandling. Enligt reglerna måste det varslas tio dagar i förväg om en förhandling så därför kan det bli en sådan tidigast den 13 juni.

- Vid tidigare kontakter med facken har de sagt att de vill att vi går ut med en ny annonsering. Håller de fast vid detta under förhandlingen får vi konstatera att parterna inte är eniga. Processen kan bli förlängd om facken driver det till centrala förhandlingar, säger Björck.

Helena Bååth i Kommunalfacket berättar att även tjänstemannafacket SKTF och sjuksköterskefacket Vårdförbundet önskar ny annonsering.

- Vi blev väldigt besvikna när Lars Lundberg drog sig ur. Utifrån de intervjuer som tidigare gjorts så har vi sagt att vi vill ha en ny annons.

Varför är ni tveksamma angående Beronius?

- Vi är lite fundersamma över om han klarar uppgiften. Han jobbar som tjänsteman och har aldrig varit chef, det skulle bli något nytt för honom, svarar Helena Bååth.

Vad gör ni om arbetsgivaren framhärdar vid förhandlingen?

- Jag tror vi håller fast vid det vi sagt tidigare. Men om vi kommer att begära central förhandling är en fråga vi får ta ställning till senare.

Claes-Göran Björck påpekar att Jens Beronius uttalat att det är viktigast för honom att ha stöd från de närmaste medarbetarna, exempelvis cheferna för vårdcentralerna och medicinkliniken.

- Han kan verksamheten väldigt bra och blir en lämplig chef, säger Björck som hoppas att Beronius tar plats i chefsstolen på Ludvika lasarett någon gång i sommar.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons