Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plantera och utrota hungern

Annons

Vet du att det går åt 250 liter vatten för att odla ett enda kilo potatis? Eller att det behövs 2400 liter vatten för att "göra" en hamburgare (om vi räknar in foder och vatten till kon)? Vi är beroende av vatten. Man skulle kunna säga att vi människor äter vatten.

På många håll i världen har människor huggit ner för många träd. Det gör vattensituationen värre eftersom vi behöver skogen för att marken ska kunna behålla fukten från regn. Skogen fungerar som en tvättsvamp. I områden där det kommer tropiska störtregn är skogen extra viktig för att inte matjorden ska spolas bort.

Det blir en ond cirkel. Människor som är hungriga har svårare att göra långsiktiga val. De tvingas ofta hugga ner mer skog för att sälja som bränsle, i stället för att plantera träd.

Lutherhjälpen arbetar och behöver ditt stöd i sitt arbete med dessa frågor. Under tio veckor från mitten av februari till 1 april pågår kampanjen Lutherhjälpens stora kampanj för att utrota hungern.

Du kan då till exempel bidra till att människor som går hungriga får veta att de kan få större skördar, vilka grödor som tål torka bättre och hur de kan bevattna för att vattnet ska räcka så länge som möjligt. Du kan bidra när de planterar ett träd.

Håll utkik efter Lutherhjälpens insamlingsbössor! Du kan också läsa mer eller ge en gåva på www.svenskakyrkan.se/lutherhjalpen.

Vi behöver ge människor i andra delar av världen en chans att kunna försörja sig där de bor. Det är ett steg på vägen till att utrota hungern i världen.

IRMA RÖNNBÄCK, LUTHERHJÄLPSOMBUD I MOCKFJÄRDS FÖRSAMLING

Mer läsning

Annons