Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar flygturer till Köpenhamn och Oslo

Annons

I förra vecken riktade företagaren och fp-politikern Lars Ingvarsson kritik mot de små planen från Dala Airport. Han har själv slutat att flyga och tror att Dala Airport är i farozonen på några års sikt.

Nyckeln till framgång är en Köpenhamnslinje, enligt Lars Ingvarsson. Dalaflygets ordförande Peter Hultqvist (s) är optimistiskt när det gäller en sådan förbindelse. Vid två tillfällen under senare år har det varit oerhört nära att en sådan trafik åter kunnat etableras.

-Kan vi nå ett genombrott är det bra, säger Hultqvist som tror att detta ska kunna bli verklighet.

Han delar inte alls Lars Ingvarssons farhågor om att flygplatsen är illa ute:

-Pratar man i de termerna är man inne i att skapa en negativ bild och spiral. Man ska inte lyssna på domedagsprofetior. De infrias sällan.

Enligt vad tidningen erfar pågår också ett arbete för en linje till Oslo, med flyg tre dagar i veckan. Detta bekräftas av vd Ulf Wahlstedt.

Ett beslut ska tas före semestrarna och en eventuell trafikstart sker under hösten.

-Vi har möjlighet att flyga två till tre gånger i veckan. Vi har möjlighet att testa. 45 minuter till Oslo är inte helt fel.

Wahlstedt säger att inriktningen är både den lokala Oslo-marknaden och de som vill resa vidare ut i Europa från Gardemoen.

-Det kan vara attraktivt.

När det gäller en Köpenhamnslinje är inte Direktflyg involverat i den biten. Wahlstedt menar att det behövs ett annat plan än den Jetstream bolaget använder sig av. I övrigt är han nöjd med trafiken till Göteborg och Malmö.

-Överlag är vi nöjda med starten av 2006.

Arlandalinjen flyger Direktflyg på uppdrag av Skyways. Bolaget har, sedan flytten från Västerås, kommit igång på ett bra sätt i Borlänge. Merparten av de 60-talet anställda är stationerade i Borlänge. Baser finns även i Linköping och Sundsvall.

-Vi har anställt en del folk i Borlänge, och en del har flyttat hit.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons