Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på älghägn upprör grannarna

Annons

Med anledning av proteststormen, beslöt stadsarkitekt Michael Bergman, tillsammans med kultur- och fritidschefen Kjell Rosén, att hålla ett informationsmöte i Långshyttan. Flera som var där har vittnat om att stämningen var hätsk och nästan hotfull.

Anledningen är ett fem hektar stort älghägn och en kafébyggnad.

De som bor i närheten av den planerade parken, vill inte ha någon ökad trafik på vägen förbi sina hus. De hävdar bland annat att värdet på deras fastigheter kommer att sjunka.

En av protestlistorna avslutas med meningen "detta förslag är ogenomtänkt och vansinnigt och kommer att motarbetas i alla former".

En person anser även att den planerade kafébyggnaden inte passar in i miljön.

Långshyttebon själv vill inte kommentera uppståndelsen.

Men under informationsmötet den 19 maj, uppskattade han att cirka tio fordon per dag kommer att åka på vägen upp till älgparken.

- Han har lämnat in en ny ansökan om en annan väglösning nu. Den ska ut på remiss till de som bor i närheten, berättar stadsarkitekt Michael Bergman.

Den alternativa vägen passerar inte lika många hus. Först i september kommer miljö- och byggnämnden att behandla ärendet.

- Då kommer också ett beslut förhoppningsvis, säger Michael Bergman.

Vägverket har inget att erinra mot det sökta bygglovet. Långshyttebon har också ett starkt stöd från många andra som bor i trakten.

Miljö- och byggförvaltningen har fått en annan lista, där ett antal personer ställer sig bakom Långshyttebons planer. Den har fler namn än protestlistorna tillsammans.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons