Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plånbokstjuv inför rätta

Annons

Det var vid lunchtid den 28 januari i fjol som en kvinnlig kund blev bestulen på sin plånbok när hon besökte Ica supermarket i Vansbro.

Kvinnan hade precis betalat i kassan när hon för ett kort ögonblick lämnade sin plånbok utan uppsikt. Medan hon handlade tobaksvaror i en automat som stod strax intill. När hon sedan skulle ta sin plånbok var den plötsligt spårlöst borta.

En kontroll av filmerna från kassornas övervakningskameror visade snart hur en annan kvinnlig kund lade beslag på plånboken och stoppade ned den i sin egen väska.

Med hjälp av polisens IT-avdelning i Borlänge har även stillbilder tagits fram som visar händelseförloppet. Bilderna och filmen åberopas nu som bevis inför rättegången där även den polisman som undersökt filmen kommer att vittna om att det är den åtalade kvinnan som utför stölden.

Den kvinna som bestals på sin plånbok har begärt en ersättning med 1100 kronor varav 800 kronor rör kontanter medan de övriga 300 kronorna motsvarar värdet på plånboken. Den åtalade kvinnan, som är i 50-årsåldern, nekar till gärningen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons