Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pjäs om vuxenmobbning visas i Vansbro

Varje dag vaknar 700 000 svenskar med en klump i magen. Skälet stavas vuxenmobbning. Dalateatern gör en föreställning om de drabbade, om förövarna. Den visas lördagen den 17 mars klockan 17.00 i Vansbro teater.

Annons

Dalfolket har skickat in sina berättelser om mobbning och dess följdverkningar. Deras historier är kärnan i föreställningen.

Människan är människans varg sägs det. Vi är ett blodtörstigt släkte, Vittrar vi svaghet i vår omgivning hugger vi till. Det verkar som vi alltid måste ha någon att trycka ner. För dom runtomkring oss finns bara två alternativ, delta eller ta avstånd. Matar du också vargen?

Pjäsen heter "Dålig stämning", är två timmar och 40 minuter lån, inklusive paus och bygger alltså på intervjuer med människor i Dalarna och deras upplevelser av vuxenmobbning.Föreställningen är ordnad så att publiken, maximalt 110 personer, sitter på gradänger runt skådespelarna.

Biljetter kan förbokas på Vansbro bibliotek och kostar 150 kronor, Vansbro teaterförening tror att ämnet är av intresse för både chefer och anställda.

I samarbete med Dalateatern anordnar Studieförbundet Vuxenskolan en studiecirkel om vuxenmobbning. Lokal är Studieförbundet Vuxenskolan i Vansbro.

Program för studiecirkeln: 5 mars klockan 18.30, läsning av pjäsen. Dalateatern närvarar. 12 mars kl 18.30, föreläsning och samtal om vuxenmobbning. Anneli Vissgården, Adleva som bedriver företagshälsa i Vansbro, medverkar.

17 mars kl 17.00 ser deltagarna föreställningen och träffar ensemblen  på  Vansbro teater.

26 mars kl 18.30, Reflektion och samtal kring föreställningen

Anmälan görs till Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer läsning

Annons