Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pistolman rånade OKQ8

Annons

Rånlarmet inkom vid 21.40- tiden. En patrull från ett vaktbolag och tre polispatruller kom snabbt till brottsplatsen. I det läg-et hade emellertid den misstänkte redan avlägsna sig från platsen med bytet i en plastkasse.

Ett större område kring anläggningen spärrades av och en stund senare anlände även en hundpatrull för genomsök av mackens närmaste omgivningar.

- Gärningsmannen, som var ensam, har hotat personalen med vapen. De var tre som jobbade vid tillfället men ingen av dem har fått några skador, meddelade polisens insatschef, Patrik Åkerlund från Dalapolisen i rånarjaktens inledningsskede.

Sedan fortsatte spaningarna under hela veckoslutet. Stora resurser sattes in och enligt uppgift hyste polisen hela tiden goda förhoppningar om att rånet skulle kunna klaras upp.

Efter ett tips från personalen företogs under natten en husrannsakan på en adress i Ludvika. En patrull anlände till den aktuella bostaden vid 04.30-tiden. Där fanns emellertid ingen person som kunde sättas i samband med händelsen på bensinstationen.

Men redan i det läget fanns skäl-iga misstankar mot 22-åringen och jourhavande åklagare tog beslutet att han skulle anhållas i sin frånvaro.

Vid 01-tiden under natten till söndagen blev det bingo för polisen när den misstänkte kom körande i bil och blev stoppad i en rutinkontroll på Riksbrovägen i Fagersta.

- Han kunde gripas helt odramatiskt och föras till polisstationen i Borlänge, omtalar inspektör Göran Svahn, vakthavande befäl vid dalapolisen i Falun.

Det var ännu på söndagen fortfarande oklart huruvida det pistolliknande föremålet var ett riktigt vapen eller något annat. En uppgift vill göra gällande att före-målet var stort och liknade en westernrevolver.

En springade fråga, som också tarvar svar, är om bytet, enligt uppgift ett antal 1000 kronor, är intakt och var det i så fall kan finnas.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons