Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pirbygget har börjat

/

Annons

– Vi räknar med att vara klara med bygget om sex veckor, säger Anders Persson, projektledare vid AEB Högtryck Anläggning AB, som har huvudansvaret för bygget.

Det är åkare anslutna till Maserfrakt som kommer att hämta stenmassorna vid Skakelbacken i Grängesberg och köra dem till Väsmanstranden.

– Fyra eller fem lastbilar med släp blir inblandade och man kan räkna med att varje lastbil hinner med sex vändor om dagen. På ett lastbilsflak får det plats kanske 12 ton sten och på släpet 15 – 17 ton.

– Men det kommer knappt att märkas när ett lass åker ner i sjön. Piren blir 22 meter bred på botten och 3,5 meter bred längst upp så det kommer att behövas väldiga mängder material, konstaterar Anders Persson.

Ludvika Motorbåtsklubb har beräknat kostnaden för pirbygget till omkring 2,8 miljoner kronor.

Kostnaden skulle ha blivit betydligt högre om inblandade företag gjort en normal räkning på arbetena liksom om kommunen krävt betalt för stenmassorna.

– De som deltar i det här bygget får täckning för sina kostnader, mera är det inte. Det är ingen som gör någon vinst på det här.

– Alla inblandade ser det som positivt att det händer något vid Väsmanstranden, både när det gäller restaurangen och piren, betonar Anders Persson.

Mer läsning

Annons