Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt rånförsök

Annons

Rånaren var cirka 175 centimeter lång, bar en grön munkjacka, och hade en mörk strumpa neddragen för ansiktet. Han var beväpnad med ett enpipigt avsågat gevär.

Ett vittne som kom inåkandes på Ica-parkeringen mellan 10.45 och 10.50 såg hur mannen kom halvspringande förbi Ica, från hållet där gamla apoteket låg tidigare.

-Han hade huvan uppe på munkjackan och sen tror jag han hade en luva under, säger vittnet.

Killen sprang rakt in på posten.

-Sen kom han tillbaka igen snabbt som fan. Då hade han en bössa i handen, säger vittnet som först trodde att det hela var ett skämt.

När han förstod att det var allvar ringde han polisen, och till bankerna i byn för att göra personalen uppmärksam på faran.

Bankerna tog varningen på allvar och stängde sina kontor under några timmar. Under tiden åkte polisen åkte runt i byn och letade efter den misstänkta gärningsmannen, och för att prata med eventuella vittnen.

Vid sin flykt försvann gärningsmannen bakom knuten på Ica igen, ned mot gamla apoteket. Därefter är det ingen som sett honom. En polispatrull sökte även på riksvägen, men på eftermiddagen i går var mannen fortfarande spårlöst borta.

Eftersom det inte fanns någon teknisk bevisning att jobba med återgick polisarbetet till allmän spaning. Enligt polisen är det omöjligt att avgöra om det finns något samband mellan gårdagens rånförsök och rånet i Grängesberg.

Polisen önskar kontakt med vittnen. Den som har sett något kan ringa till polisens länskriminaljour på telefon 023-46051.

LOTTA OLIN PERSSON

Mer läsning

Annons