Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pigga äldre hör inte hemma i HLF

Annons

Svar till Hans Wahlström:

Jag är inte ute efter att smutskasta, jag söker förändring. Jag skrev i min insändare att ingenting förändrades genom telefonsamtalet för ett år sen och ingen ens tycks ha reagerat på det. Inget har jag emot gamla människor heller, min fru är faktiskt dubbelt så gammal som mig. Jag tycker bara att aktiva pensionärer hör till SPF, inte HLF.

Om ni är lekmän och inte inser att sjuka människor är infektionskänsliga, hur kan ni då anpassa ett gymnastikprogram efter de sjuka?

Problemet tror jag ligger i definitionen av sjuk. En sjuk person är för mig någon som inte klarar att ta en promenad på ett par kilometer. När jag tänker på hjärtsjukdom så tänker jag på dem som har strikta order att inte lyfta armarna över huvudet.

Lungsjukdom är mig förknippat med ständig anfåddhet och ofta syrgasbehandling i hemmet.

En 80-åring som klarar att genomföra en lång bussresa för skojs skull är för mig en person som är vid väldigt god hälsa för sin ålder, ja absolut inte sjuk. Hur definerar du en sjuk person, Hans?

Hur kan det komma sig att Borlänges HLF misslyckas så kapitalt med att ordna aktiviteter för sjuka fast man klarar det så mycket bättre på andra orter?

KOJV

Mer läsning

Annons