Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pigg 60-åring intog läktaren

Annons

På repertoaren står Händel och Haydn bredvid traditionella melodier från Panama till Älvdalen. Kören har haft mycket att sjunga kring jul, berättar Gudrun Wikman, vilket har fått jubileumskonserten att hamna lite i skymundan.

- Vi har övat för lite. Bara en gång, säger hon.

- Men det gick ganska bra.

Kyrkokören startades av kantorn och skolläraren Erik Mångs 1941, och det var genom Mångs båda roller som Gudrun Wikman kom i kontakt med kören.

- Jag har sjungit i hela mitt liv och tycker väldigt mycket om att sjunga. Och jag fick också sjunga väldigt mycket i skolan under min lärare Erik Mångs.

Sedan 1965 heter körledaren Arne Markus "En sympatisk ledare", som Gudrun Wikman beskriver honom, och han får beröm för den originella och fint komponerade repertoaren.

- Jag tycker att det är fantastiskt att vi fått kören att leva i 60 år, för det har varit dåligt ibland. Men vi har varit några trogna, två-tre stycken i varje stämma, så det har gått det med.

Och än sjunger inte Envikens Kyrkokör på sista versen, fortsätter Gudrun Wikman:

- Det ser hoppfullt ut. Vi har några ungdomar med. De hoppas vi ska fortsätta vara med, även om de inte var det i dag. Men under julottan var de med och sjöng.

Hur länge kommer du själv att vara med?

- Jag vet inte. Men så länge rösten bär så!

MICHAEL MARKLUND

Mer läsning

Annons