Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson: "Väldigt spännande"

Annons

Spendrups vill genomföra en utredning tillsammans med kommunen och så kommer det också att bli, förklarar kommunalrådet.

-Det är naturligtvis väldigt spännande att de planerar att utöka och behöver mer plats i Grängesberg och att det därmed blir fler arbetstillfällen i kommunen. Självklart ska vi i en positiv anda titta på hur vi kan lösa detta på ett sätt som blir bra för alla.

Maria Pettersson värjer sig för frågor om konsekvenserna av Spendrups planer med en riven folkpark och ett badhus som också jämnas med marken.

Är det viktigt med ett badhus i Grängesberg?

-Det är alltid svårt att ta bort saker. Man tycker att det är jätteviktigt att de finns där men frågan är bara till vilket pris. I utredningen får vi titta på om in- och utfarten till bryggeriet kan lösas på något annat sätt.

Räcker det att det finns ett badhus i kommunen, det i Ludvika?

-Det är en sådan sak vi får undersöka.

Vad gäller folkparken så verkar Pettersson vara inne på att man får acceptera att den försvinner, åtminstone från nuvarande plats.

-Vi får undersöka om värdefulla byggnader i parken kan flyttas, exempelvis till området vid Cassels eller till gruvområdet.

Kommunalrådet är medveten om att Folkets hus-föreningen i Grängesberg planerar att lämna Folkets hus och koncentrera resurserna på Folkets park. Det har bland annat talats om att hålla parken öppen sommartid och ordna med servering och diverse aktiviteter och kanske på sikt även vissa underhållningsprogram.

- Om krafter i Grängesberg vill det kanske man kan satsa på sådan verksamhet på någon annan plats än nuvarande folkparken, funderar Maria Pettersson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons